Utelåst av Kolja

Jag och Wilda var ute i trädgården och gjorde något, minns inte vad. Hundarna var inne i huset. När vi sedan skulle gå in visade det sig att dörren var låst. Vi hade inte låst den och hade inte heller med oss nyckel. Slutsatsen är att Herr Kolja sträckt ut sin fina långa kropp och skrapat på dörren, och där lyckats komma åt låsvredet.

Nu var det i alla fall fint väder så ingen anledning att heta upp sig. Extranyckeln var även den glömd inne. Jaha, hur gör vi lättast intrång i vårt eget hem?  Lite olika alternativ flög genom huvudet men slutligen tror jag det var Wilda som kom på att vi kunde ta loss en ruta. Helt klart hellre det än att behöva krossa något glas, fönsterrutorna är av gammalt handblåst eller valsat glas så de hade vi inte krossat utan det hade nog blivit ytterdörren.

Jag har numera god erfarenhet av att ta bort kitt från fönster efter att ha ordnat några fönster så verktygen var nästan framme. Fönstret föll på det på verandan som ändå var dåligt kittad och foder osv ska ändå målas någon gång. Kolja följde intresserat arbetet från insidan.

20171014_135606.jpg

Med värmepistol och kniv var kittet snart borta.

20171014_141750.jpg

Wilda klättrade in och låste upp. Jag själv tog fredag.

20171014_141825.jpg

En Stiegl senare så var det dags att kitta om fönstret. Kommer väl renovera samtliga fönster inom kort men ville få ihop det snabbt så det inte skulle stå och dra under natten. Glömde fota när det var igenkittat men det blev bra och tätt.

 

 

 

 

Utelåst av Kolja

Leave a comment